Η εταιρεία μου μηχανογραφεί επιχειρήσεις από το 1989. Μετά την ''χρυσή'' εποχή του DOS κατά την οποία Ελληνικές εταιρείες, παρουσίασαν αξιόλογα πακέτα λογισμικού, περίμενα από αυτές να δώ κάτι πραγματικά λειτουργικό και κυρίως γρήγορο και αξιόπιστο. Ένα ERP το οποίο θα αξιοποιούσε στο έπακρο τις νέες τεχνολογίες των ''Windows''. Παρά την περιπλάνηση μου σε διάφορα λογισμικά, δεν έβρισκα αυτό που ζητούσα σαν χρήστης αλλά και σαν προγραμματιστής με 20ετή εμπειρία στον χώρο. Όταν δοκίμασα το smallBiz της SmarSoft εντυπωσιάστηκα από τα πιο κάτω χαρακτηριστικά του: Απλό και κατανοητό περιβάλλον εργασίας από κοινούς αλλά και προχωρημένους χρήστες. Βάση δεδομένων που δεν ''σπάει'' ποτέ. (Ξέχασα εγώ και οι πελάτες μου τι θα πει ''ανακατασκευή δεικτών''). Γρήγορο ακόμη και σε υπολογιστές παρωχημένης τεχνολογίας. Γρήγορο και αξιόπιστο σε λειτουργία απομακρυσμένης σύνδεσης μέσω Internet. (Έχουμε πελάτες που τιμολογούν online σε υποκαταστήματα με μία απλή σύνδεση Internet, χωρίς κανέναν επιπλέον εξοπλισμό). Ανεξάντλητες δυνατότητες δημιουργίας αναφορών (reports) για στατιστική και όχι μόνο πληροφόρηση. Υπερπλήρες από υποσυστήματα, όπως διαχείριση πολλαπλών barcode, ζυγιστικών και ταμειακών μηχανών, εντατικής λιανικής, υποκαταστημάτων και αποθηκευτικών χώρων, φυσικής απογραφής, φορητής τιμολόγησης και πολλά άλλα. Μοναδικής ευκολίας πλατφόρμα για τη αυτόματη υποστήριξη online ηλεκτρονικού καταστήματος. Αξίζει να το δοκιμάσει κανείς για να καταλάβει τι θα πει πραγματικό εργαλείο μηχανογράφησης.

Παναγιώτης Δεληγιαννίδης

Δραστηριοποιούμαστε στο χώρο του λιανικού εμπορίου γυναικείας ένδυσης εδώ και είκοσι χρόνια. Μπορούμε τώρα να μιλάμε για την ΠΡΟ και την ΜΕΤΑ SmartSoft smallBiz ΕΠΟΧΗ. ΟΛΑ ΕΧΟΥΝ ΑΛΛΑΞΕΙ προς το καλύτερο. Νομίζαμε ότι είχαμε μηχανογράφηση αλλά τώρα έχουμε ένα «οικονομικό σύμβουλο- αναλυτή» σε καθημερινή βάση. Από πού να ξεκινήσω?
1. Από την καταχώρηση των ειδών από τη στιγμή της παραγγελίας και τον έλεγχο που ασκούμε μετά τη παραλαβή? Τώρα μπορούμε και ελέγχουμε άμεσα αν τα κοστολόγια είναι ίδια με τα συμφωνημένα και αν τα είδη που παραλαμβάνουμε (που είναι εκατοντάδες κωδικοί) τα είχαμε παραγγείλει. Εχουμε εντοπίσει «λάθη» προμηθευτών και στη τιμολόγηση αλλά και στις ποσότητες-μεγέθη.
2. Τέλεια παρακολούθηση πελατολογίου και αγοραστικών συνηθειών πελατισσών και συστηματική ενημέρωσή τους για νέες αφίξεις αγαπημένων τους brands
3. Πολύ φιλικό στο χρήστη που πολύ γρήγορα εξοικειώνεται με τη φιλοσοφία του και εύκολα μπορεί να προσαρμοστεί στις βασικές λειτουργίες του που είναι απαραίτητες για τις καθημερινές διαδικασίες. Κατά τα άλλα το SmartSoft smallBiz είναι αρκετά αχανές και με μεγάλα περιθώρια αξιοποίησης των δυνατοτήτων του σαν πρόγραμμα, καθιστώντας το μία καθημερινή πρόκληση για τον ανήσυχο χρήστη.
4. Αυτό που, εγώ προσωπικά, θεωρώ πολύ σημαντικό, είναι η αμεσότητα διεκπεραίωσης ενημέρωσης σε σχέση με το fashion lux. Πραγματικά σε χρόνο μηδέν μπορείς να κάνεις αλλαγές στα είδη και να τις βλέπεις να εμφανίζονται άμεσα στο διαδικτυακό σου κατάστημα.
Για να ολοκληρώσω τα σχόλιά μου για την εμπειρία μου με το αυτόνομο SmartSoft smallBiz αλλά και σε συνδυασμό με το fashion lux είναι πολύ θετική δεδομένου ότι η προσωπική μου επαφή με τους Η/Υ και την υψηλή τεχνολογία ήταν αρκετά ανεπαρκής - παρ όλα αυτά προσαρμόστηκα (και εγώ και το προσωπικό της επιχείρησής μου) στη χρήση του εύκολα και δεν υπήρξε μεταβατικό στάδιο προσαρμογής από το προηγούμενο software στο καινούργιο. Δηλαδή δεν χάσαμε ούτε λεπτό από τις καθημερινές μας διαδικασίες στο επίπεδο της λιανικής πώλησης. Τέλος έχουμε κερδίσει και το παιχνίδι των εντυπώσεων γιατί το πελατολόγιό μας είναι απόλυτα ικανοποιημένο από την οργάνωσή μας και τις αναβαθμισμένες μας υπηρεσίες σαν επιχείρηση.

Ευθυμία Δεληγιαννίδη

Το FashionLux σε συνδυασμό με το SmallBiz παρέχουν μια ολοκληρωμένη πρόταση για την ανάπτυξη και τη διαχείριση της επιχείρησης. Το FashionLux ως ¨βιτρίνα¨ του μαγαζιού είναι οικείο προς τον πελάτη ηλεκτρονικών καταστημάτων γιατί βασίζεται σε επιτυχημένη συνταγή ενώ δίνει επαρκή πληροφορία για τα προς πώληση είδη.

Η ομάδα του "Foreseto.gr"

Το 2008 ξεκινήσαμε έρευνα αγοράς για ένα ολοκληρωμένο πληροφοριακό σύστημα που να καλύπτει όλες τις ανάγκες τις επιχείρησής μας. Επιλέξαμε το smallbiz της SmartSoft. Όλοι οι εργαζόμενοι της εταιρείας μας πλέον, με απλές διαδικασίες, μπορούν να καταχωρίσουν και να ανακτήσουν πληροφορίες από το σύστημα smallbiz, εύκολα και γρήγορα. Το μεγάλο πλεονέκτημα του προγράμματος είναι η συγκέντρωση πολλών τεχνικών χαρακτηριστικών σε μία λύση, λογιστήριο, πωλήσεις, προμήθειες, αποθήκη, ηλεκτρονικό κατάστημα, CRM, κ.ά., σε ένα πληροφοριακό σύστημα. Με αυτό τον τρόπο, δεν χρειάστηκε να εμπλακούν πολλές εταιρίες με διαφορετικές λύσεις στην επιχείρησή μας. Στα θετικά της λύσης που επιλέξαμε, εκτός της τεχνολογικής της επάρκειας, είναι και η άμεση τεχνική υποστήριξη, από έμπειρους τεχνικούς που προσφέρει. Σίγουρα πολύ σημαντικό θέμα για κάθε επιχείρηση. Δε βρεθήκαμε ποτέ εκτεθειμένοι από τεχνική υποστήριξη. Πραγματικά εύκολο για τόσες πολλές δυνατότητες. Αναμφισβήτητα μία εξαιρετική επιλογή.

arttime.gr

Έχουμε εγκαταστήσει εδώ και ένα χρόνο την σουίτα SmallBiz. Είμαστε πολύ ευχαριστημένοι από της δυνατότητες του λογισμικού μιας και μας παρέχει την δυνατότητα να δουλεύουμε αρκετά άτομα την ίδια ώρα και να δουλεύουμε απομακρυσμένα μιας και η εφαρμογή δουλεύει απίστευτα γρήγορα και εκτός χώρου εργασίας.
Το Smallbiz είναι πολύ δυνατό εργαλείο για τη δουλειά μας επειδή μπορούμε να κάνουμε ότι θέλουμε όσον αφορά το εμπορολογιστικό κομμάτι τις δουλειάς μας και επιπλέον με τη χρήση του CRM να κάνουμε στοχευόμενα marketing campaigns. Θα συνιστούσα το πρόγραμμα στον οποιοδήποτε θέλει να έχει ένα ολοκληρωμένο πακέτο εφαρμογών.

Αγγέλα Παύλου

Για μια εταιρεία σαν το Cyprus PC είναι πολύ σημαντικό να έχει ένα λογισμικό με συγκεκριμένα χαρακτηριστικά μιας και ο συγκεκριμένος κλάδος πώλησης ηλεκτρονικών και υπηρεσιών έχει πελάτες χονδρική, λιανικής, πολύπλοκες εκπτώσεις με κριτήρια ανά πελάτη, ποσότητα και ποσό συναλλαγής, διαχείριση serial number, εγγυήσεις, συμβόλαια και λοιπά.
Το προσωπικό της εταιρείας μας βρήκε στα 2 χρόνια χρησιμοποίησης του λογισμικού το πιο εύκολο στην χρήση από όσα είχαμε χρησιμοποιήσει πριν και αμεσότητα της πληροφορίας όποτε και όπως θέλει. Από την άλλη η διοίκηση της εταιρείας βρήκε αυτό που έψαχνε όσον αφορά τα διάφορα παραμετρικά reports. Συγκεκριμένα κάποια από τα μεγάλα ατού του προγράμματος για την εταιρείας μας είναι:
- Διαχείριση serial numbers.
- Διαχείριση άλλων προσδιοριστικών χαρακτηριστικών στα είδη όπως χρώμα, μέγεθος, διάμετρος, κλπ.
- Εργαλείο για Custom reports
- Όλα τα δεδομένα εξάγονται στην Excel για περαιτέρω ανάλυση
- Δυνατότητα αναβάθμιση version και προσθαφαίρεση modules αναλόγως των αναγκών μας.
- Δυνατότητα σύνδεσης με ηλεκτρονικό κατάστημα η και δημιουργίας αυτού από το ERP.
- Δυνατότητα αλλαγής της γλώσσας ελληνικά και αγγλικά.
- Δημιουργία custom εντύπων σε word ανά οθόνη προβολής.
Το πιο σημαντικό από όλα για όλες τις επιχειρήσει θεωρό είναι η γρήγορη απομακρυσμένη πρόσβαση από οπουδήποτε υπάρχει διαδίκτυο μιας και η εφαρμογή είναι βασισμένη σε internet enabled technology disconnected model.

Χρήστος Καρτσιούλη

Το λογιστικό κομμάτι του SmallBiz έχει σημαντικά πλεονεκτήματα έναντι άλλων λογιστικών προγραμμάτων. Το γεγονός ότι μπορεί να δουλέψει σε συνδυασμό με το εμπορικό κομμάτι και η πληροφορία να έρχεται αμέσως στη λογιστική είναι από τα πιο σημαντικά πράγματα για εμάς τους λογιστές. Επιπλέον μπορώ να δημιουργό πρότυπα άρθρα, να φορτώσω το δικό μου λογιστικό σχέδιο, να αυτοματοποιήσω έντυπα όπως αυτό για το Φ.Π.Α μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα, και να κάνω εξαγωγή τα δεδομένα μου σε Excel.
Ένα από τα μεγάλα ατού του λογισμικού είναι επίσης το ότι μπορώ να δουλέψω την λογιστική απομακρυσμένα έχοντας απλώς ένα DSL και να ενωθώ στο Server του πελάτη μου ακόμα και σαββατοκύριακο που επιχείρηση του είναι κλειστή για να κάνω την δουλειά μου. Κλείνοντας θα ήθελα να πω σε όλους τους λογιστές ότι μπορεί να υπάρχουν πολλά προγράμματα στην αγορά για την δουλειά μας αλλά το Smallbiz με την παραμετροποίηση, ευελιξία, δυνατότητες, και υποστήριξη που παρέχεται θεωρώ είναι από τα κορυφαία αυτή τη στιγμή στην αγορά.

Ανδρέας Χαραλάμπους, Λογιστής

Μετά από κάποια προβλήματα που είχα με το προηγούμενο πρόγραμμα που χρησιμοποιούσα, για την εμπορική διαχείριση, στο βιβλιοχαρτοπωλείο μου, επέλεξα το SMALL BIZ της SMART SOFT. Εκείνο που πρέπει πρώτα από όλα να σας αναφέρω, είναι ότι τα βιβλιοχαρτοπωλεία έχουν πολλά χιλιάδες προϊόντα, με πολλές παραμέτρους και πολλές δυσκολίες.
Από την πρώτη στιγμή διαπίστωσα ότι δεν υπήρχε καμία σχέση μεταξύ τους.
Έχω βελτιώσει κατά πολύ όλες τις εργασίες που χρειάζεται να κάνω.
- Κάνω ευκολότερα έλεγχο στα αποθέματα της αποθήκης μου και με μεγαλύτερη ακρίβεια
- Κάνω καλύτερα, ευκολότερα, και με μεγαλύτερη ακρίβεια τις παραγγελίες μου.
- Ελέγχω καλύτερα και με μεγάλη ακρίβεια τις τιμές των προμηθευτών μου πολύ εύκολα.
- Κάνω ευκολότερα τα κοστολόγια μου και με περισσότερους τρόπους.
Αλλά εκείνο που εγώ θεωρώ σημαντικότερο όλων, είναι ότι έχω άριστη και προπάντων άμεση υποστήριξη, σε ότι χρειαστώ.
Και εφόσον ζούμε πια στην εποχή του διαδικτύου, ένα ακόμα σημείο που θα ήθελα να σταθώ, είναι στο πόσο εύκολο και πόσο εξυπηρετικό είναι όσον αφορά, την δημιουργία ηλεκτρονικού καταστήματος.
Μετά από αυτά που σας είπα προηγουμένως, θα μπορούσα χωρίς κανέναν ενδοιασμό να το συστήσω σε οποιονδήποτε χρειάζεται ένα πρόγραμμα εύκολο, γρήγορο και εξυπηρετικό.
Επίσης εκείνο που θεωρώ απαραίτητο και λόγω της εποχής να μεταφέρω σε σας, είναι η πίστη μου ότι η τιμή του προγράμματος SMALL BIZ της SMART SOFT είναι πολύ λογική για την πληρότητα του και για όλα αυτά που προσφέρει.

Δημήτρης Κ. Χαδόλιας

I have used Smartsoft's Small biz service for the last 2 years though Hyperife Technologies Ltd in Cyprus. Hyperlife pointed out ways I can increase my company's productivity using all that SmallBiz can offer. I am currently using simple version as Rental service and I am very happy as I can get all I need in terms of invoicing customers, statements of accounts, current stock, and perform discounts. They key to success using this software is the dedicated support and attention we have on anything asked so far from Hyperlife Technologies.

C.C Click N Buy from Constantinos Maifoshis

The reason I chose this software is the flexibility it provides to my business. First of all it has different modules to choose from and can suit every budget since it has not only purchase but rental options as well. We like the support given to the user by Hyperlife. Provided online, it is very fast and personalized.
We have just recently started our business and are aiming to generate major part of our sales over the internet. The fact that this software can be integrated into e-commerce solutions make us feel that we started with the right software. This integration again is tailored to different budgets and can be implemented on a standard or customized basis.

Almaport Ltd (Baby Premium) from Askar